Verkkokaupan tietosuojaseloste

Tervetuloa tutustumaan Buddy Guard verkkokaupan tietosuojaselosteeseen! Olemme sitoutuneet varmistamaan, että tietosi ovat turvassa ja niitä suojataan, kun asioit Buddy Guard verkkokaupassa. Tämä tietosuojaseloste koskee sinua, jos tilaat tuotteita verkkokaupastamme tai olet jo verkkokauppamme asiakas.

Tutustu myös verkkosivustojemme yleiseen tietosuojaselosteeseen tästä.

1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Horisont Enterprises Ltd Oy
Y-tunnus: 1964684-8
Atomitie 5 E, 00370 Helsinki

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö

Arja Knuutinen
arja.knuutinen@horisontenterprises.fi

2. Milloin ja mitä tietoja keräämme

Tässä kerromme miten ja mitä tietojasi keräämme, kun teet tilauksia Buddy Guard verkkokaupassa.

Keräämämme tiedot, kun teet tilausta:

  • Etunimi, sukunimi
  • Yrityksen nimi (ei pakollinen)
  • Maa
  • Osoitetiedot
  • Puhelin
  • Sähköpostiosoite
  • Toimitusosoite (jos toimitus tapahtuu eri osoitteeseen)
  • Tilaukseen liittyvät kommentit (ei pakollinen)
  • Tieto rekisteröitymisestäsi käyttäjäksi
  • Toimitustapa
  • Tuotteita koskevat tiedot
  • Laskutus- tai maksutiedot.

Tiedot keräämme suoraan sinulta itseltäsi. Edellä mainittujen tietojen kerääminen on pakollista, jotta voimme käsitellä tilauksesi, toimittaa tilaamasi tuotteet haluamallasi tavalla sekä luoda sinulle henkilökohtaisen käyttäjätilin.

Käyttäessäsi kuluttajansuojalain mukaista vaihto- tai palautusoikeuttasi:

  • Etunimi, sukunimi
  • Asiakasnumero
  • Osoitetiedot
  • Puhelinnumero
  • Pankkitilinumero
  • Tilausta koskevat tiedot (kopio tilausvahvistuksesta)

Tiedot keräämme suoran sinulta itseltäsi käyttäessäsi vaihto- tai palautusoikeuttasi ja lähettäessäsi tähän liittyvän ilmoituksen verkkokauppamme toimitusehtojen mukaisesti. Edellä mainittujen tietojen kerääminen on pakollista, jotta pystymme vaihtamaan tilaamasi tuotteen taikka palauttamaan rahat pankkitilillesi.

Asioidessasi asiakaspalvelumme kanssa:

Jos sinulla tulee kysyttävää esimerkiksi Buddy Guard verkkokaupan käyttöön tai tilaamiseen liittyen, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Keräämme siis tietojasi myös tilanteissa, joissa asioit asiakaspalvelumme kanssa.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet

Käsittelemme henkilötietojasi seuraavia käyttötarkoituksia varten:

  • Tilausten vastaanottaminen, käsitteleminen ja toimittaminen
  • Käyttäjätilien hallinnoiminen
  • Asiakaspalvelun sekä kuluttajan vaihto- tai palautusoikeuden toteuttaminen
  • Kirjanpitovelvollisuutemme täyttäminen.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet:

Henkilötietojen käyttötarkoitus Käsittelyn oikeusperuste Lisätietoja
Tilausten vastaanottaminen, käsitteleminen ja toimittaminen. Sopimuksen täytäntöönpaneminen.
Käyttäjätilien hallinnoiminen. Oikeutettu etu. Meillä on oikeutettu etu hallinnoida asiakkaidemme käyttäjätilejä, jotta pystymme tarjoamaan entistäkin parempaa palvelua niille, jotka haluavat rekisteröityä.
Asiakaspalvelun sekä kuluttajan vaihto- tai palautusoikeuden toteuttaminen. Oikeutettu etu, lakisääteisen velvoitteen noudattaminen. Haluamme, että asiointisi Buddy Guard verkkokaupassa on mahdollisimman helppoa. Tästä syystä meillä on oikeutettu etu palvella sinua verkkokaupan käyttöön tai tilauksiin liittyvien kysymysten kanssa.
Kirjanpitovelvollisuutemme täyttäminen Lakisääteisen velvoitteen noudattaminen.

4. Tietojen säilytysaika

Tilaukseen liittyviä tietojasi säilytämme korkeintaan 6 vuotta siitä, kun olet tehnyt tilauksen. Tämän jälkeen poistamme kaikki tilaukseen liittyvät tietosi.

Käyttäjätiliä ja sen sisältämiä tietojasi säilytämme niin kauan kuin katsomme sinun olevan aktiivinen asiakkaamme. Mikäli viimeisimmästä tilauksesta on kulunut yli 6 vuotta, etkä ole sen jälkeen vieraillut käyttäjätililläsi yli vuoteen katsomme, että sinusta on tullut epäaktiivinen, jonka jälkeen poistamme käyttäjätilisi sekä sen sisältämät tiedot.

Voimme kuitenkin poistaa tietojasi, jos niin haluat ja ilmoitat siitä meille tämän tietosuojaselosteen kohdan 8 mukaisesti. Huomioi kuitenkin, että emme välttämättä pysty poistamaan tiettyjä tietoja silloin, kun laki (esimerkiksi kirjanpitolaki) vaatii meitä niitä säilyttämään tai jos joudumme säilyttämään tietoja oman oikeusturvamme varmistamiseksi.

5. Kenelle jaamme tietojasi

Emme koskaan anna tietojasi kolmansille osapuolille, joilla ei ole oikeutta saada tietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa mainittujen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi käytämme kuitenkin ulkoisia palveluntarjoajia, jotka käsittelevät tietojasi. Varmistamme sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat tai kumppanimme käsittelevät tietojasi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla.

Seuraavassa taulukossa on lueteltuna tahot, joille tietojasi voi siirtyä:

Tiedon vastaanottaja Palvelun tarkoitus
Checkout Oy Maksunvälityspalvelun toteuttaja.
ILP-Group Logistics Oy Varasto- ja toimituspalveluiden toteuttaja.
CGI Suomi Oy Toiminnanohjausjärjestelmän toimittaja.
Huvila Brand & Design Oy Verkkosivuston ylläpitäjä.
Rantalainen Oy Helsinki, Accountor Finago Oy Kirjanpitopalvelut ja sähköinen kirjanpito.
Posti Group, Suomen Kaukokiito Oy Tilausten toimituspalveluiden toteuttajat.

6. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Käsittelemme tietojasi Suomessa ja EU:n sisällä. Tietojasi voi kuitenkin poikkeustilanteissa myös siirtyä EU:n ulkopuolelle käyttämiemme palveluntarjoajien kautta. Näissä tilanteissa pyrimme kuitenkin aina sitouttamaan palveluntarjoajamme varmistamaan, että tietojasi suojataan tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla.

7. Profilointi

Emme käytä profilointia tai automaattista päätöksentekoa tässä tietosuojaselosteessa henkilötietojen käsittelyn yhteydessä.

8. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

Oikeus saada pääsy tietoihin (oikeus tarkistaa tiedot)

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu sekä saada kopio tiedoista. Mikäli olet rekisteröitynyt asiakkaaksemme, voit tarkastaa omat tietosi käyttäjätililtäsi. Lisäksi voit esittää tarkastuspyynnön sähköpostitse tässä tietosuojaselosteessa määritetylle yhteyshenkilölle.

Oikeus tietojen korjaamiseen ja poistamiseen

Jos olet rekisteröitynyt asiakkaaksemme, voit oma-aloitteisesti korjata omia tietojasi käyttäjätilisi kautta.  Muutoin oikaisemme, poistamme tai täydennämme virheellisen, tarpeettoman, puutteellisen tai vanhentuneen tiedon pyynnöstäsi. Huomioithan kuitenkin, että olet itse vastuussa antamiesi tietojen oikeellisuudesta.

Sinulla on oikeus lain nojalla saada tarpeettomat tiedot poistetuksi, jos tietoja ei enää tarvita tarkoituksiin, joita varten ne alun perin kerättiin. Sinulla on myös oikeus saada tiedot poistetuksi, jos tietojasi on käsitelty lainvastaisesti viranomaisen päätöksen mukaisesti.

Mikäli haluat korjata tai poistaa itseäsi koskevia tietoja, sinun tulee esittää tätä koskeva pyyntö sähköpostitse tässä tietosuojaselosteessa määritetylle yhteyshenkilölle.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada omat tietosi yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa itsellesi vain niiltä osin, kun tietojasi käsitellään sopimuksen perusteella. Meillä on velvollisuus toimittaa sinulle vain tiedot, jotka olet itse toimittanut meille. Jos haluat saada itseäsi koskevat tiedot yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa, ota sähköpostitse yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa määritettyyn yhteyshenkilöön.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella vastustaa tietojesi käsittelyä. Jos haluat vastustaa tietojesi käsittelyä ota yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa määritettyyn yhteyshenkilöön. Huomioi kuitenkin, että meillä on oikeus jatkaa tietojesi käsittelyä vastustamisestasi huolimatta, jos tietojesi käsittelyyn on olemassa perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi tai oikeutesi tai jos käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi taikka puolustamiseksi.

Oikeus tietojen käsittelyn rajoittamiseen

Tietojen käsittelyn rajoittaminen tarkoittaa, että tietoa tai tietoja ei pyynnöstäsi käsitellä, vaikka ne silti säilytetään (ns. passiivitilassa).

Sinulla on oikeus lain nojalla rajoittaa tietojesi käsittelyä, jos tiedot ovat mielestäsi virheellisiä. Rajoittamisen aikana selvitetään tietojen paikkansapitävyys. Sinulla on myös oikeus vaatia tietojesi säilyttämistä rajoitettuna, jos tietoja on käsitelty viranomaisen määräyksen mukaan lainvastaisesti ja et halua tietojasi poistettavan. Jos haluat rajoittaa tietojesi käsittelyä ota tässä tietosuojaselosteessa määritettyyn yhteyshenkilöön.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että oikeuksiasi on rikottu, voit tehdä asiasta valituksen tietosuojaviranomaiselle Euroopan Unionin alueella. Suomessa valvovana viranomaisena toimii Tietosuojavaltuutetun toimisto.  Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot löydät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

9. Muutokset tietosuojaselosteeseen

Varaamme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen. Tilanteissa, joissa Buddy Guard verkkokauppaan liittyvään henkilötietojen käsittelyyn tulee muutoksia, voimme samalla joutua muokkaamaan tätä tietosuojaselostetta. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tämän tietosuojaselosteen osia.